Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mákos-szilvás lepény kevert tésztával

2012.05.01

 

p1160244s.jpg

A tésztához:

25 dkg puha vaj

15 dkg cukor

1 csipet só

5 tojás

25 dkg liszt

fél csomag sütőpor

A tetejére:

5 dkg puha vaj

4 evőkanál darált mák

5 dkg darált mandula (ha nincs, akkor liszt)

8 dkg cukor

1 mokkáskanál őrölt fahéj

fél citrom reszelt héja

valamint szilva, magozva, felezve

 

A tésztához először a vajat a cukorral és csipetnyi sóval habosra keverem (géppel), majd egyenként belekeverem a tojásokat, végül a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát 26 cm átmérőjű tortaformába simítom (de lehet szögletes tepsiben is sütni).

 

A tetejét kirakom szilvával.

Erre került a mákos morzsa, ami a következőképpen készül: az összes hozzávalót géppel összekeverem. Nem fog összeállni, olyan állaga lesz, mint a vizes homok a tengerparton. Maroknyi adagokban a tészta tetejére morzsálom.

 

180 fokos sütőben 45 perc alatt sült meg, az utolsó öt perben felső sütés üzemmódra állítottam, így ropogós lett a tetején a morzsa.

p1160249s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.