Mandulás-cseresznyés pite (clafoutis)
Végtelenül egyszerű ennek a sütinek az elkészítése, és sokkal finomabb, mint amennyire ezen a nem túl jól sikerült fotón tűnik. Cseresznye helyett meggyel is készülhet.
Hozzávalók:
4 tojás
5 dkg puha vaj
10 dkg cukor
egy kevés vaníliaesszencia (vagy vaníliás cukor)
1 dl tejszín
1 dl tej
6 dkg őrölt mandula
kb. 30 dkg magozott cseresznye
a tetejére: 1-2 maréknyi szeletelt mandula
a forma kikenéséhez vaj és liszt.
A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy 26 cm átmérőjű piteformát kivajazok, kilisztezek.
Egy tálban habosra keverem a tojásokat a vajjal és a cukorral, hozzákeverem a vaníliát, tejet, tejszínt és a mandulát.
A folyékony keveréket a sütőformába öntöm, és belepotyogtatom a cseresznyéket is.
A forró sütőbe teszem, majd kb. 10 perc sütés után rászórom a mandulaszeletkéket is (azért csak most, mert nem akartam, hogy lesüllyedjenek az aljára), és további kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Forrás: TV Paprika Receptdaráló műsorában láttam.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Na, bocsi, nem néztem meg a már meglévő hozzászólásokat. Tehát akor a kérdés újrafogalmazva: Mi van akkor, ha az őrölt mandula helyett lisztet használok?
Re: (Mi kell ide címnek, te jó ég... :)))) 2.
(Oliva, 2011.07.06 16:18)Nyugodtan vegyél helyette lisztet, az állaga ugyanolyan lesz . Tulajdonképpen a clafoutis alapreceptekben is liszt szerepel, ez már egy módosítás :)
(Mi kell ide címnek, te jó ég... :))))
(Adrienne, 2011.07.06 11:26)A süti nagyon guszti, de mi van akkor, ha nekem nincs őrölt mandulám és kihagyom a tésztából?
gmárti51@citromail.hu
(Márti, 2011.06.21 10:10)Nem kell bele liszt egyáltalán? Vagy csak kifelejtetted? A képen nem úgy néz ki....köszi.
Re: gmárti51@citromail.hu
(Oliva, 2011.06.21 15:18)Nem, egyáltalán nem kell bele liszt, őrölt mandula helyettesíti.
(Mi kell ide címnek, te jó ég... :)))) 2.
(Adrienne, 2011.07.06 11:27)