Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mézeskekszes bomba

2012.12.02

Ha a karácsonyi ünnepek elmúltával már senki nem akarja megenni a maradék mézeskalácsokat, akkor jól jöhet ez a recept a maradék újrahasznosítására. Nálunk viszont az adventi készülődés, ráhangolódás jegyében készült.

 

p1180695s.jpg

Hozzávalók:

30 dkg mézes keksz

2,5 dl tejszín

4 tojás

10 dkg cukor

9 zselatinlap

5 dl tej, felmelegítve

3 cl mandulalikőr

 

A krémhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem és apránként hozzákeverem a meleg tejet is. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve besűrítem, félreteszem hűlni.

Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatom.

 

Egy kapcsos tortaformát (20-24 cm-est, vagy egy kerek tálat) kibélelek folpack fóliával. A szélét körberakom a keksz egyharmadával, úgy hogy kicsit fedjék egymást.

 

A többi kekszet kis darabokra tördelem és beleteszem a tejszínbe (nem kell habbá verni), hozzáöntöm a likőrt is (ha gyerekek is esznek belőle, akkor likőr helyett is tejszínt használnék). A zselatinlapokat kinyomkodom és az időközben langyosra hűlt tojásos krémbe keverem. Hozzáadom a tejszínes kekszet, végül óvatosan beleforgatom a tojások fehérjéből vert habot is. Az egész masszát a bélelt formába öntöm, és legalább 4-5 órán át hűtőben dermesztem.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.