Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sütőtökös kevert sütemény

2019.11.21

281f9efd-e4f9-43bb-b396-75daec8e97f3.jpg

Ha nem fogy el az összes sütőtök, érdemes újrahasznosítani, például egy gyors süteményben.

Összekevertem:

2 bögre sült és villával pürésített sütőtököt,

2 tojást,

1 bögre eritritet (vagy cukrot),

5 dkg olvasztott vajat,

       és egy másik tálban összekevertem:

2 bögre lisztet,

1 csomag sütőport,

1 teáskanál friss reszelt gyömbért

1 kávéskanálnyi őrölt fahéjat,

1 késhegynyi őrölt szerecsendiót és

1 késhegynyi vaníliaőrleményt.

Kell még hozzá egy maréknyi durvára darabolt dió, amit majd a tetejére szórok.

Ezután a száraz hozzávalókat összekevertem a nedves alapanyagokkal. Egy 20x30 cm-es sütőedényt kivajaztam, finom zsemlemorzsával megszórtam és belesimítottam a tésztát. 180 fokos sütőben 30 percig sütöttem, majd a tetejére szórtam a diót és további 10-15 perc alatt készre sütöttem. Tálalás előtt porcukorral meghintettem.