Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Lazacos rétesbatyu

2019.02.05

Ez a fogás akár egy ünnepi menüsorban is megállja a helyét, de ha gyors ebédet szeretnénk, akkor is jól jöhet. Nagyon mutatós, és előnye még, hogy kis gyakorlattal is könnyen elkészíthető.

img_4865.jpg

Hozzávalók:

2 szelet lazacfilé

6 db réteslap

3 nagy póréhagyma

3 evőkanál mascarpone

kb. 8 dkg olvasztott vaj

só, bors

 

A póréhagymát hosszában félbevágom, majd kb. 1 cm-es szeletekre vágom, 2 dkg vaj és 1 evőkanál olívaolaj keverékén kicsit megpárolom. Nem kell pirítani és nagyon puhára párolni sem. Amikor kicsit kihűlt, belekeverem a mascarponét. Ízesítem sóval és friss borssal.

Egy réteslapot kiterítek, vékonyan megkenem olvasztott vajjal. Ráteszem a következő lapot, azt is vajazom, majd a harmadik lap következik és megint egy kis vaj. A tészta közepére teszem a lazacszeletet, rákanalazom a krémsajtos hagyma felét, és a tészta négy oldalát ráhajtva kis csomagocskát készítek. Ugyanígy elkészítem a másik csomagot is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket, a tetejüket megkenem a maradék olvasztott vajjal és 180 fokos sütőben aranybarnára sütöm. A sütési idő kb. 25-30 perc.