Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ferenc Pince Csárda, Tihany

2011.08.10

Az étterem honlapja: http://www.ferencpince.hu/

Mostanában több helyen is olvastunk kedvező kritikákat a Ferenc Pince Csárdáról, melyek leginkább azzal tették vonzóvá számunkra a helyet, hogy valódi, balatoni halakból készült fogásokat ehetünk. Férjem nayon készült arra, hogy egészben sült fogast eszik, de sajnos a helyszínen egy kis csalódás érte: készítenek ugyan fogast egyben sütve, de azt előre meg kell rendelni. Ennek az az oka, hogy a halak fagyasztva vannak, és a felengedés+elkészítés legalább egy órába telik.

Ezért ha más is erre a fogásra vágyik, akkor előtte mindenképpen telefonáljon, és rendelje meg!

 

Fogasfilét azonban többféle módon elkészítve is kapunk, és nagyon finom a balatoni halászlevük is. Négyen voltunk, többféle ételt megkóstoltunk, és valóban elégedettek voltunk – főleg azok után, hogy előző nap sikerült betévednük egy, a külcsín alapjánjónak tűnő étterembe, ami valójában sajnos igencsak gyenge vendéglátást produkált.

 

A Ferenc Pincében desszertnek a túrógombócot ajánlották, mint a vendégek által kedvelt desszertet: ez nekem nem ízlett, mert vajkaramellás ízesítése volt, és ez miatt – mint egyikünk megjegyezte – pont a lényeget: a túró finom ízét nem lehetett érezni. Viszont a mellé tálalt tejfölös mártás szuper volt!

 

A hely egyébként csodás helyen fekszik, a teraszáról gyönyörű a rálátás a Balatonra – amit sajnos mi nem élvezhettünk, mert a hűvös, esős idő miatt a benti részben ültünk.

Asztalfoglalás még hétköznap is ajánlatos, mert a hely népszerű.

Ami kevésbé tetszett, az az, hogy esténként cigányzene szórakoztatja a vacsorázókat. Ezt még el is fogadom, mert a turisták miatt biztosan van rá igény, de azt furcsállottam, hogy zenés felárként 2000.-Ft-ot felszámoltak nekünk úgy, hogy amikor a zenekar érkezett, már a főétel végénél jártunk, és tulajdonképpen már a desszertnél tartottunk, mikor elkezdtek játszani. Ezt részemről mondjuk nem bántam, de azért nem tartom korrektnek, és ez a várható pluszköltség az étlapon sem volt feltüntetve.

 

Aki viszont szeret muzsikaszó mellett vacsorázni, az nem bánja meg, ha itt étkezik; néhány fotó az általunk kóstolt fogasokról/fogásokról:

 

p1140711.jpg

 

p1140712.jpg

 

p1140718.jpg

 

p1140720.jpg

 

p1140721.jpg

 

p1140723.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.