Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Grill-Cocktail Étterem, Tata

2011.04.27

Az étterem honlapja: http://www.tatagrill.com/

A tatai Grill & Cocktail Éttermet már régebben kiszúrtuk magunknak: nagyon tetszett az elhelyezkedése, hangulata.

Akkor éppen tele hassal sétáltunk arrafelé, most viszont nagyon is éhesen. Sajnos a változékony idő miatt a nyitott teraszra nem tudtunk kiülni, de a belső tér is hangulatos, szép kilátással.

 

Mivel a húsvéti lakmározások után vagyunk, az étlap szezonális ajánlatait – sonka, bárány – átlépjük, bár nagyon csábítóan hangzanak. Az étlap egyébként bőséges választékot kínál, talán már túl sok mindent is, érdemes lenne kicsit egyszerűsíteni

rajta. Még egy megjegyzés az étlappal kapcsolatban, ami viszont rengeteg étteremben probléma: az idegen eredetű szavak tele vannak helyesírási hibával – nyomtatás előtt nem ártana ezeket leellenőrizni és javítani!  (Tudom, ez már a kukacoskodás

kategóriája, de hát mit csináljak, ha egyszer zavar..... Itt meg is jegyezném, hogy ha bármelyik írásomban találtok hibát, akkor a kommenteknél nyugodtan jelezzétek, és máris javítom.)

 

Párom Nagyi húslevesével indít, ami tényleg tele van minden jóval. 

p1130548s.jpg

 

Én mazsolás libamájterrine-t választok előételként,

 

p1130549s.jpg

ami roppant mutatós tálalásban érkezik, de már ránéznésre is látszik, hogy ez inkább egy májkrém. Az első falatnál azonban további csalódás ér: a krémemnek intenzív csirkemáj íze van. Jelzem is a pincérnek, hogy nem libamájat kaptam, aki elnézést kér a tévedésért, és rögtön felajánlja, hogy válasszak más előételt. Meg kell jegyeznem, hogy a magyar vendéglátásban még sajnos ritka a pincérek részéről az ilyen szimpatikus és gördülékeny kezelése a vendég által felvetett problémáknak; ezt itt remekül megoldották, így egyáltalán nem maradt „keserű szájízem”.  A keserűséget a hamarosan érkező narancskrémleves is feledtette.

 p1130550s.jpg

Ha már grill étterem, akkor ennek megfelelő főételt választottam: grillnyárs fóliás burgonyával és paradicsomos-cukkinis raguval.

 

 

p1130553s.jpg

A húsok íze szerencsére nincs elnyomva mindenféle fűszervarázs-keverékből készült páccal és finom a zöldséges ragu is, meg is eszem az egész adag ételt, pedig nem kevés!

A férjem roston sült csirkemellet eszik camambert-rel sütve, áfonyával, burgonyakrokettel, ő is dicséri a választását.

p1130551s.jpg

 

Az első két fogással meglehetősen jól laktam, de egy kis unszolásra :) választok egy könnyű narancsos créme brulée-t: intenzíven narancsos ízű, az állaga viszont nem selymesen krémes: a narancslé savassága kicsit „összekapta” a tejet, és így kissé túrószerű a krém, nem is tudom, hogyan lehetne ezt a hibát elkerülni? Ettől függetlenül nagyon ízlik.

 p1130557s.jpg

Megkóstolom még a másik desszertünket, a túrófelfújtat is: könnyű, laza a tésztája, az édességét a fanyar citrusos zselé ellensúlyozza.

 

p1130555s.jpg 

A bőséges ebéd után jól esik még egy kis séta a tó partján.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kaleva46@gmail.com

(Éva, 2011.04.27 15:58)

Engem is bosszant, ha cordon helyett gordont írnak.... De én köztudottan kukacoskodó vagyok! :D
Azt sem értem, hogy miért nem mondja a pincér előre, hogy nincs libamáj, hanem csirkemájból készült a terrine.... Gondolom, az árat a libamájra kalkulálják, aztán aki nem veszi észre a különbséget, az ráfázik...

Re: kaleva46@gmail.com

(nikpen, 2011.06.13 16:54)

Tisztelt Cím! ( Anomím)
Az étlap fordítással tény és való vannak hiányosságok,igyekszünk az új étlapunkon kijavítani. De hála a jó istennek a" külföldi " vendégeink is értik a kínálatunkat amit az étlap sugall.
Köv.Bej.: Sajnos az a baj hogy az eberek álltalánosítanak, a mi éttermünk nemhiszem hogy arról szólna hogy libamáj helyett csirkemájat szolgájunk fel.
Van eggy mondás amit 15-évvel hallotam egy kollégámtól (Magyarországon a vendéglátáshoz és a focihoz mindenki ért.?!

Köszönettel: nikpen (egy tányértaxi)

UI.: köszönöm az észrevételeidet a kritika mindenféle képpen kell mert akkor látjuk a hiányosságokat és tudunk korrigálni.

Re: kaleva46@gmail.com

(nikpen, 2011.06.13 16:59)

Tisztelt Cím! ( Anomím)
Az étlap fordítással tény és való vannak hiányosságok,igyekszünk az új étlapunkon kijavítani. De hála a jó istennek a" külföldi " vendégeink is értik a kínálatunkat amit az étlap sugall.
Köv.Bej.: Sajnos az a baj hogy az eberek álltalánosítanak, a mi éttermünk nemhiszem hogy arról szólna hogy libamáj helyett csirkemájat szolgájunk fel.
Van eggy mondás amit 15-évvel hallotam egy kollégámtól (Magyarországon a vendéglátáshoz és a focihoz mindenki ért.?!)

Köszönettel: nikpen (egy tányértaxi)

UI.: köszönöm az észrevételeidet a kritika mindenféle képpen kell mert akkor látjuk a hiányosságokat és tudunk korrigálni.