Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hotel Merops Mészáros

2016.06.06

A Merops Hotel Szekszárd belvárosában található, könnyen megközelíthető helyen. Modern, elegáns étterme és hangulatos, zárt belső kerthelyisége várja a vendégeket. Mivel a Mészáros Borház több borát is szeretjük, terveztük már egy ideje, hogy ellátogatunk az étterembe is; így végül az elmúlt hétvégén vacsorára foglaltunk asztalt. Jó idő volt, a vendégek többsége a kerthelyiséget választotta, mi inkább a belső térben, terített asztaloknál foglaltunk helyet.

Az étlap jól összeállított, változatos fogásokat kínál, szezonális ajánlatuk azonban nincs. Az étlapon minden egyes étel mellett szerepel a hozzá ajánlott bor is, ami segítségünkre van a borválasztásban. A borlapon a Mészáros Borászat saját borai találhatóak, bár sajnos elég szűkszavú felsorolásban: javasolnám kiegészíteni a borlapot az évjárattal, egy-két jellemzővel, vagy házasítások esetén az összetevők feltüntetésével; ezzel egyrészt megkönnyítenék a vendégeknek a választást, másrészt nem kellene minden egyes bor esetén a pincért kérdezgetni. A borok közül egy-két kivételtől eltekintve minden tétel kapható pohárban is, így többfajtát is alkalmunk volt kóstolni.

Az ételeink nagyon finomak voltak, szépen tálalva. Az adagokra még a nagyétkűeknek sem lehet panasza, az előétel és a főétel után kisebb szünetet kellett beiktatnunk, hogy még desszertet is tudjunk kóstolni. Sajnos a késői desszertválasztás miatt a csokiszuflé, amit mindannyian kértünk volna, már elfogyott. Így viszont három másik, szenzációsan finom desszertet kóstolhattunk, többek között: kelt palacsintát, amit eddig még sehol nem ettem; vagy a posírozott körtét tökéletes karamelles mártással; és egy igazán lágy, könnyű túrógombócot.

Nagyon kellemes estét töltöttünk a Merops-ban, ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit különlegesebben, finomat, jót szeretne enni. (További információk: hotelmerops.hu)

Lazac gravlax

img_2037.jpg

Sült libamáj karramellizált almával, pirított kalácson, fügével

img_2041.jpg

Rose kacsamell Mészáros Merlot jus-vel, édesburgonyával és roppanós zöldségekkel

img_2038.jpg

Marhaoldalas konfitált salottahagymás burgonyapürével és grill zöldséggel

img_2040.jpg

Báránycsülök zöldségekkel, parázsburgonyával

img_2044.jpg

Kelt palacsinta szilvaraguval

img_2036.jpg

Fehér Kadarkában porírozott körte karamellszósszal

img_2043.jpg

Túrógombóc

img_2042.jpg