Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kemencés Csárda, Ópusztaszer

2010.06.25

Elérhetőség: http://www.kemencescsarda.hu/

 

 

Az ópusztaszeri nemzeti emlékpark parkolóőre a parkolójegy mellé egy szórólapot is osztogat: a Kemencés Csárdába invitálja a látogatókat. Nosza, jobb ötletünk nem lévén, nézzük meg, mit adnak a Kemencésben.

A csárda Ópusztaszer központjában található, érkezésünkkor a parkolóban több autó és egy busz is várakozik, amit én jó jelnek szoktam venni (T.i. ahol sokan esznek, az jó hely lehet).

A vendéglő két nagy helyisége és az általunk választott terasza is a szokásos „csárdás” berendezésű: faburkolat, paprika- és hagymafüzér, szőttes alkotja a dekorációt.

Kép

A kiírás szerint harmadosztályú hely étlapja a valóban sok kemencés ételt kínál, egyik ételünket – a töltött káposztát ebből a kínálatból választjuk.

De előtte még levest – gyümölcs- és orjalevest – is kérünk.

Kép

 

Kép

Mindkettő nagyon finom, friss. Már a levesek is nagy adagok, de a főfogásként érkező káposzta,

Kép

valamint a hagymás rostélyos egyenesen óriási.

Kép

Sőt várakozás közben láttam, hogy a mások által rendelt ételeket is rendesen kiporciózták. Az ételek finomak, bár én a rostélyost nem sütném ennyi ideig, és valószínűleg nem is pácolnám be annyira, mint a szakácsunk, de ennek ellenére az utolsó falatig megettem, miáltal úgy jól laktam, hogy már csak egy digestive ital fért belém, de a férjem még kért egy palacsintát. Természetesen az is szép nagy volt, és láthatóan frissen sütött!

Kép

Összességében jót ettünk, soha rosszabb csárdát nem kívánok magunknak. A felszolgálók és az árak is barátságosak, mindezekért az ételekért italokkal együtt sem kértek többet hat ezer forintnál.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ópusztaszer

(Zsótér Edit, 2011.04.26 10:27)

Kedves Hölgyem!
Nagyon sajnálom , hogy még csak most találtam rá az oldalára. Köszönjük szépen az észrevételeit, megpróbálunk rajta korrigálni ( hagymás rostélyos ). Reméljük mikor legközelebb erre jár ismételten jól fogja érezni magát nálunk .
Köszönettel: Kemencés Csárda vezetősége