Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kistücsök Étterem, Balatonszemes

2012.05.29

Kistücsök honlapja: http://kistucsok.hu/

 

Pünkösd hétfőjére foglaltunk asztalt a Kistücsökbe, és milyen jól tettük – az étterem teljesen tele van, pedig már két órával a déli harangszó után vagyunk. Ezen a napon talán egybe is mosódott az ebéd- és vacsoraidő, mert amikor nem sokkal négy óra előtt távoztunk,  még szinte telt ház volt.

Ennek ellenére a szervízben nyoma sem volt a terheltségnek, folyamatosan figyelmes és gyors kiszolgálásban volt részünk.

Az étlapról a választás nehéz: szinte mindent megkóstolnék; aztán végül a régiónk ízei menü-ből kérem az első három tételt. Férjem is igyekszik olyan fogásokat választani, amiket máshol nem készítenek.

Így a következő ételeket fogyasztottuk:

Az üdvözlőfalat – amit a szakács névjegyének is tekinthetünk – kacsaterrine rebarbarával. A pástétom fűszerezése egzotikus – talán ötfűszer-keverék vagy ennek a keveréknek valamelyik összetevője van benne – és így jól passzol a rebarbarához. Mit árul ez az egy falat? Egyrészt, hogy ügyesen alkalmazzák a nem mindennapi fűszerkombinációt, másrészt pedig, hogy a konyha szem előtt tartja a szezonalitást.

  

p1160503s.jpg

 

A szezon másik zöldsége, a spárga fokhagymás paradicsommal készítve szerepel az előételben:

 

p1160507s.jpg

A másik előétel füstölt pisztráng céklás tormahabbal: helyben füstölt szilvásváradi pisztráng levegősen könnyű habbal és ropogós-sós halbőrrel:

 

p1160504s.jpg

Savanyú halleves füstölt harcsával: a levesben füstölt húsból készült alaplevet véltem felfedezni, de aztán kiderült, hogy ez nem így van; maga a betétként szereplő hal adja át kellemes aromáját a levesnek.

  

p1160511s.jpg

 

Zöldborsó-esszencia krumplinudlival és mentaolajjal: ebből csak egy kanálkával kóstoltam, maga a leves nem volt erősen borsóízű, de a roppanós cukorborsóval együtt könnyű, tavaszias bevezető fogás.

p1160509s.jpg

 

A főételem malacdagadó csicseriborsóval, zsenge zöldborsóhüvellyel: ízletes, omlós malachusi ropogós bőrrel (olyan finom, hogy nem tudtam nem megenni).

 

p1160515s.jpg

Nagyon szép tálalásban érkezik a borjúcomb „kolbászos krumlipaprikással” nevű fogás is. A borjú sous-vide technológiával készült tökéletesre. A körete pedig egy igazi, házias paprikáskrumpli ízű sűrű szaft, amelyben a krumpli nudli és ropogós csipsz formában jelenik meg, teteje megszórva kolbász-pörccel. Magyaros, mégis modern.

 

p1160513s.jpg

Desszertnek házi krémest és kávékrémet kértünk, én ez utóbbit ettem – mennyei volt!

 

p1160519s.jpg

 

p1160517s.jpg

Nagyon elégedettek voltunk az étellel és kiszolgálással is. Ha egy dolgot változtathatnék, akkor az a mosdó lenne: a női szakasz nagyon szűkös. Ha valaki netán lendületesebben lép be az előtérbe, akkor pont a kézmosónál állót sodorja el; így aztán sminkigazításra esély sincs, egy gyors kézmosás után távozni kell.

A hely nagyon megérdemeltem kap mindig pozitív kritikákat az étteremtesztelőktől, aki arra jár, ne hagyja ki.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.