Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kreinbacher borvacsora 2016.06.12

2016.06.17

Helyszín: Thermál Hotel Visegrád http://thv.hu/

Séf: Ványi László és Vomberg Frigyes

Borok és pezsgők: Kreinbacher Birtok http://www.kreinbacher.hu/

 

Bár a május elejei somlói kirándulásunkon már részt vettünk (nem is egy) Kreinbacher-borvacsorán, a birtok borait valamint a visegrádi Thermál Hotelt egyaránt nagyon kedveljük, így nem volt kérdéses, hogy ezen az esten is szeretnénk részt venni.

Itt már hagyomány, hogy az ételsor két főételt is tartalmaz, egyiket a hotel séfje, a másikat pedig mindig egy vendégséf készít. Ez alkalommal nem más, mint Vomberg Frigyes vállalta a kihívást, akit a gasztronómia iránt kicsit is érdeklődőek az utóbbi időben mint a Bocuse d’Or Europe győztes magyar csapatának coach-aként ismerhettek meg. Természetesen most is csak utólag – a vacsorán részt vevők szavazatai után – derült ki, hogy melyik fogást ki készítette.

 

A MENÜ:

A fogadáskor:

Kreinbacher Brut Nature

„Magyaros” sushi

krein2.jpg

Kreinbacher Nagy-Somlói Cuvée ’13

Házinyúl, zsenge tök

krein3.jpg

Kreinbacher Somlói Furmint ’13

seveL úkirukuK

krein4.jpg

krein5.jpg

Kreinbacher Syrah ’13

- Marhapofa, savanyított zöldségek, velő

- Vesepecsenye, csokoládé, dödölle, aszalt szilva

krein6.jpg

krein8.jpg

Kreinbacher Rozé ’15

Sajt torta eper kaviárral, bodza habbal, matcha tea parfait-val 

krein7.jpg

A fogadófalatként kínált magyaros sushi tulajdonképpen egy polentával és túrókrémmel töltött sonkatekercs.

Az ezt követő nyúlterrine szerintem remekül sikerült, és nagyon jól illet hozzá a friss, spagettiszálakra gyalult tök és kapros mártás.

Aki a menüt olvasva eljutott a következő fogásig, elsőre valószínűleg nyomdahibára gyanakodhatott, de visszafelé olvasva fény derül a rejtélyre: kakasleves következik. A levest nyugodtan nevezhetjük eszenciának is, annyira intenzív ízű. A hosszú ideig főzött, kristálytisztára derített levesnek már a tálalása is érdekes: a tányérban nagy gonddal elhelyezett levesbetétek között egy fejjel lefelé fordított pohárban van a leves, ami óvatosan felemelve engedi ki a tartalmát. Érdemes megfigyelni a levesbetéteket is: a gombócok mellett kakastaréj és –here is van, az üde roppanósságot pedig vékonyra metélt borsóhüvely adja.

Az első főétel a marhapofa. A tányéron több összetevő, ránézésre talán sok is, de az összhang és a borral való szinkron tökéletes. A velő pirítóson érkezik.

A vesepecsenyés fogás sokkal letisztultabb, de nagy kár, hogy a hús az én ízlésemhez képest túlsütött. A bundázott, és pálcikára tűzött aszalt szilva ötletes és finom kiegészítő. Nálam tálalás és megjelenés szempontjából ez a második, ízélmény szempontjából viszont az első főfogás lett a nyertes.

A desszert szokás szerint kiváló és nagyon mutatós. A menü szerint hozzá passzintott rozé nekem nem ízlik, bár így utólag nem tudom, hogy csak azért nem, mert egy kiváló syrah után kellett kóstolnom, vagy egyébként sem ízlett volna. Ettől eltekintve a Kreinbacher birtok minden bora igencsak elnyerte a tetszésemet, a pezsgőik meg főleg! J

A vacsora után további pezsgőzésre van lehetőség és a büféasztalon a hideg buborékos ital mellé ezúttal tatárvariácókat kínálnak: a remek marha-, sajt- és zöldségtatár még ez a pompás vacsora után is igen kelendő.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.