Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

La Mareda Étterem, Győr

2010.07.14

Elérhetőség: http://www.lamareda.hu/

 

Kép

A La Mareda már rengeteg elismerést kapott és rendkívül jó minősítéssel szerepel a hazai étteremkalauzokban is. Chef-jét – Horváth Szilvesztert – pedig már ismerhetik azok, akik nyomon követik a Hagyomány és evolució elnevezésű versenyt. A kiváló konyha ellenére azonban mi ide csak nyáron szeretünk járni, amikor a hangulatos teraszon lehet vacsorázni.

A nagy meleg miatt a meleg előételek és leveseket kihagytuk. Az egyik előételnek tapas-tálat kérünk garnélával, lazaccal és szardellával, 

Kép

 

 

a másik előételünk garnélanyárs salátával és olasz antipasti-val.

Kép

 

 

Mindkettő ízletes, a garnéla roppanós és nagyon finoman fűszerezett. A garnélát minden formában imádom, de most a tapas-tálról nekem a hollandi mártással tálalt lazac lett a kedvencem! Sajnos elfelejtettem megkérdezni, hogyan készítették a halat. 

 

 

A főételek választásánál is kicsit gondban voltam: annyi ígéretes fogás közül vajon melyiket kérjem? Végül konfitált marhapofát rendeltem, amit füstölt nyelves meleg salátával tálaltak.

Kép

 

 

Mint a pincértől megtudtam, a marhapofát 64 fokon 4 óráig készítették vákuumban (ez házilag sajnos nehezen kivitelezhető), és a végeredmény egy mennyei, szaftos, hihetetlen finom állagú hús lett.

 

Másik főételünk egy szicíliai specialitás, a farsumagru (ezt az ételt még nem ismertem eddig), ami egy fenyőmaggal és mazsolával töltött marhatekercs, paradicsomos gnocchival tálalva. Férjem szerint nagyon olasz volt!

Kép

 

 

 

Nem meglepő módon az egyik desszertünk csokis volt , nevezetesen egy csokiláva:

Kép

 

 

 míg én egy könnyű, citromos zöldtea-zselével és gyümölcsökkel tálalt pannacottát kértem.

 

Kép

 

 

Az étteremben, és az ételekben megint nem csalódtunk. Külön pozitívumként emelem ki a pincérek tökéletes felkészültségét az ételekről: tudják, hogy melyik étel miből, hogyan készül, és készségesen el is magyarázzák a vendégeknek.

Végül az árakról: az ételek minőségével és a szervízzel teljesen arányban állónak tartom az árakat.

Sajnos fényképezőgép megint nem volt nálam, így a telefonommal fotóztam. Az első fotó az étterem honlapjáról származik.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.