Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ráspi étterem, Fertőrákos

2011.03.20

Ráspi Étterem (Fertőrákos) honlapja: http://www.raspi.hu/index.html

 

A Ráspi Étteremről eddig csupa jót hallottam-olvastam, ezért elég nagy várakozásokkal tértünk be ebédelni.

Azonban, mint utóbb kiderült, nem túl szerencsés, ha az előzetes információk alapján túl magasra tesszük a mércét, mert így mindenben a legtökélesebbet várjuk el, és könnyen csalódás lehet a vége. Egy icipicit velünk is ez történt, annak ellenére, hogy a Ráspi valóban nagyon jó és én is jó szívvel ajánlom mindenkinek. (Viszont nem lehet kártyával fizetni, csakis készpénzzel, ezt jó tudni előre!)

 

Maga az étterem egy régi családi házból lett átalakítva: hangulatos-régies a belső tere, az asztalokon csipke- vagy hímzett damaszt terítő, a sarokban cserépkályha, és a bútorok is megéltek már ezt-azt. Nekem nagyon tetszett, rögtön kellemesen éreztem magam, pláne, hogy a faragott székem is igazán kényelmes volt.

 

20110315_nagycenk_.jpg

 

Amíg az étlapot böngésszük, libamájas-szarvasgombás krémet kapunk házi kenyérrel. A libamáj kevésbé, inkább a szarvasgomba földes-sajátos aromája dominál, ízletes és ígéretes kezdet.

 

p1130338_.jpg

Libamájat választok előételnek is: a terrine-hez birsalmakrém, salátalevelek és szarvasgomba párosul. A pástétom íze kitűnő, azonban nagy kár, hogy a máj tisztítása elnagyolt: vastag ereket találok benne, ez sajnos hiba.  A birsalmakrém mind állagra, mind ízre remek, jöhetne belőle egy üveggel itthoni nasinak is!

 

p1130339_.jpg

Ezután csicsókakrémlevest kértem, mert még soha nem ettem csicsókát. (Egyszer meg is kellene már kóstolni magában is!) A leves selymes-krémes és nagyon ízlik, szintén érzem benne a földes-természetes ízt, amihez jól passzol a szarvasgomba.

 

p1130344_.jpg

Ezután a folyami rákkal készült házitésztát választom, legfőképpen a Magyar Konyha magazin 2011/1-2 száma címlapjának hatására is. Bár nem azt az ételt kapom, ami azon a fotón szerepel, örömmel kóstolgatom a Zalából származó folyami rákocskákat (folyami rákot sem ettem még korábban). A tészta valóban házi, kicsit „szorosabb” állagú, mint amilyenre én szoktam gyúrni, kár, hogy elfelejtettem megkérdezni, milyen lisztet használnak hozzá.

 

p1130345_.jpg

 

Ehhez a fogáshoz egy pohár 2008-as Syrah-t választok, ami az egyik kedvenc fajtám, és itt valami szenzációsan finom bort készítenek belőle! Már bánom is, hogy a leveshez nem választottam bort, de legközelebb biztosan megkóstolom még a másik kedvencemet, a Pinot Noir-t is!

A három fogás után én tökéletesen jóllakom, de férjem még bevállal egy trüffeltortát, amibe azért csak belekóstolok: finom, de szerintem kicsit túlhűtött, ezért a trüffel nem olyan lágy, krémes, hanem kemény állagú. Persze, tudom: muszáj a sütit hűtőben tartani.

 

p1130349_.jpg

Ha legközelebb arra járunk, biztosan szívesen betérünk újra, más ételeket (és borokat J ) is kóstolni!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sopron

(Major Lászlóné, 2016.07.03 21:41)

Szintén csak negatívumokat tudok írni a vendéglőről. Már a felszolgáló első megnyilvánulása sem tetszett. Akkor kellett volna felállni és távozni. De a meglepetés igazán ezután kezdődött. A 32 fokos nyári melegben felszolgált limonádé és állítólag frissen préselt almalé gusztustalan és ráadásul langy meleg volt,(felszolgálás jégkocka nélkül) egyébként a pohár amiben felszolgálták az is gusztustalan. A legkisebb falu utolsó kocsmájában sem volna ilyen megengedett. Főleg ott nem ahol valaha, igaz csak tényleg valaha csak dicséreteket írtak a vendéglőről és a borászatról. Igaz, hogy a mi társaságunkat nem is a bor érdekelte, mi egy finom vacsorát szerettünk volna elfogyasztani barátainkkal. Ez után jött az étlap meglepetése. a gyér választék. Egy gyengébb háziasszony otthon ebédre is többféle fogást készít mint itt a választék volt. Az étlap is rendetlen és koszos. Az asztalra kitett külön nyári ajánlat tartalmazó fénymásolt "étlap" tiszta zsírpecsét, ha már fénymásolják mert az volt ügyelhetnének arra hogy lecserélik. A kért étel nem volt, pedig még a krétával kiírt táblán is fel volt tüntetve az udvaron. Mást kértünk, ár - érték arány nem éppen illett össze. A felszolgálás csiga lassúságú volt pedig rajtunk kívül csak 3 asztalnál ültek. A szomszéd asztaltól már akkor hallottuk hogy elégedetlenkednek. Elfogyasztottuk a megrendelt ételt, és a kutya sem kérdezte meg hogy még kérnénk-e valamit, vagyis egy felszolgáló (2 pincér volt ) sem jött, még csak a közelünkbe sem. Majdnem fél óra várakozás után kértük a számlát és távoztunk. Sem a mi asztalunkat, sem a mellettünk lévő asztalt még csak le sem szedték a távozásunkig. Ilyen udvariatlan helyen még nem fordultunk meg. Senkinek nem ajánlom. Remélem többen elolvassák mielőtt helyet foglalnának.Én sajnos nem olvastam el a kritikákat, bíztam a hírnevükben.

Budapest

(Erdősi Erika, 2015.08.25 10:06)

Sajnos a korábbi negatív hozzászólásokat tudom gazdagítani. Az étlap választéka megdöbbentően semmi volt. A várakozás nagy volt, szó szerint. A két halászlét és vargányakrém levest 1 óra várakozás után hozták ki és rendeléskor csak mi hárman voltunk az étteremben. A halászlé annyira újra volt gondolva (majorannával), hogy az ehetetlenség határát súrolta a szakács érzelmi túlfűtöttsége és a leves állaga miatt (sós volt és tele szálkával még a leve is.) A túrógombóc a maga 3,5 cm átmérőjével és 2 db-jával mennyiségnek még a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető, még desszert kategóriában sem, viszont túrógombócnak sem, mert csak a túró hiányzott belőle. Állagára kifogasom nincs. Miután nem volt feltüntetve, hogy a lekvárral vagy tejföllel kerül tálalásra, így meglepett a lekvár, miután a hagyományra építettem. Hogy egy borecet szerű valamivel miért kellett körbe maszatolni a tányért, rejtély, de ízben rátett egy lapáttal a borzongásra. Az uram marha pörkétjét nem tudom ízben értékelni, mert nem kóstoltam, de tömbösített húsdarabok gazdagították a tányért. Az árak az étlapon még elfogadhatóak, de a kiszolgálás és az ételek után NEM. A döbbenet pedig minket is elért, hogy kártyával nem lehetett fizetni. Kényelmetlenül kapartuk össze a forint és euro állományunkat. Nem vagyunk konyhamalac társaság, a kulináris élmény oltárán szívesen áldozunk, de itt csak élmény volt.
A bátrak és a saját tapasztalatra építők próbálkozzanak, de én többet be nem teszem a lábam és se jó, se rossz ismerősömnek nem ajánlom.

debrecen

(sasa, 2012.03.24 18:11)

Nagy reményekkel érkeztünk barátainkkal egy finom ebédre a nagy RÁSPI étterembe. Sajnos egy nagy csalódás lett a vége!!! Az még hagyján, hogy az asztalokon se fogpiszkáló,se só-bors, stb. nem volt és az étlap rövidebb, mint az egy éves kislányom mondókáskönyve. Az árak elég nagy önbizalomról tanúskodnak, de sajnos minden különösebb ok nélkül. A virág- gyümölcsital erjedt volt, a rántottcsirke szeletecske 3szem főtt krumplival!! egy kezdő háziasszonynak sem jelentett volna kihivást. A marhapörkölt ízvilága értelmezhetetlen volt. A házi kenyérke finom volt (800 -ft)ugyan de saláta, savanyúság ebben az étteremben nincs, modortalan felszolgálás viszont van. A borok finomak voltak. Tehát itt csak bort érdemes inni ebédelni valahol inkább máshol..... egy nagy név minden különösebb tartalom nélkül.

Aszód

(Osgyáni Zoltán, 2015.08.15 09:07)

A mai napig bánom, hogy ide betettük a lábunkat. Az étteremben két kutya mászkált a lábainknál, az egyik evőeszköz piszkos volt, a soproni sör meleg, így azt nem is ajánlották. Az árak undorítóan magasak a hozzá tartozó adag pedig szánalmas! Választék semmi, ja és magyar nyelvű étlapot is alig talált a felszolgáló. Gyalázat az egész!

Re: Aszód

(Oliva, 2015.08.19 09:55)

Mi már elég régen voltunk ott, több mint négy éve, és sajnos azóta több negatív véleményt is hallottam az étteremről, ezért ha mostanában arra járunk, inkább Sopronba megyünk enni.

Sopron Frankenburg ltp

(Kiss Jozsef, 2011.07.17 22:25)

Csaladommal erkeztem,először es utoljara.Én egy halaszlet kertem,kaptam majorannas tejfölös szörnyüseget.Kenyeret es erőspaprikat külön kellett kerni.A többit nem is reszletezem