Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Égei pecsenye

2010.04.07

Ezt az ételt a Szombat esti főzőcske (nem bíztos, hogy ez a címe) című műsorban láttam, lehet, hogy nem pontos a leírás, mert utólag nehéz minden részletre visszaemlékezni. Mindenesetre finom lett!

 

Kép

4 szelet szűzpecsenye vagy sertéskaraj

1 fokhagymagerezd, összezúzva

1 dl jófajta balzsamecet

kevés vörösbor

1-2 evőkanál cukor

rozmaring

2 dl húsleves

 

Egy serpenyőben, forró olajon a hússzeleteket minden oldalukon 1-2 perc alatt megpirítom, majd kiveszem.

A serpenyőbe visszamaradt olajba teszem a fokhagymát, a balzsamecetet, egy löttyintésnyi vörösbort, a cukrot és kevés rozmaringgal fűszerezem..  Néhány percnyi forralással besűrítem, majd ebbe a szószba a húsokat beleforgatom és ismét kiveszem őket. A szószba öntöm a húslevest, és forralással a felére apasztom a mennyiségét. (A húsleves elvileg már sós, ezért nem kell külön sózni, de ezen a ponton azért érdemes egyet kostólni.)  Ismét visszateszem a húst, majd sütőben 180 fokon 15 percig sütöm (vagy lefedve közepes lángon megpárolom).

Tzatzikivel és kuszkusszal ettük, a műsorban is ezzel tálalták, ha jól emlékszem :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.