Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Fűszeres csirkeszárnyak

2010.04.08

Ennek a receptnek csak az a hátránya, hogy olajban kell kisütni a csirkeszárnyakat, de megéri, mert nagyon finom fűszerezésű, ropogós szárnyacskákat ehetünk. A receptre egy internetes fórumon akadtam, picinykét módosítottam rajta :)

Kép

 

 

1 kg csirkeszárnyat megtisztítottam.

2 csészényi (kb. 4 dl)  liszthez a következő fűszereket kevertem (a mértékegység mindenütt a teáskanál volt):

1 őrölt pirospaprika

2 fokhagymasó

1 szárított oregano

1 szárított zsálya

½ őrölt rozmaring

½ szárított kakukkfű

1 petrezselyemzöld

1 só

1 őrölt fekete bors

2 szárított metélőhagyma (az eredeti receptben hagymasó szerepel, de az nem volt itthon).

 

A csirkeszárnyakat jól megforgattam a fűszeres lisztben, majd forró olajban kisütöttem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.