Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Libamell hercegnőburgonyával...

2009.04.07

 

 

Kép

 

Először a burgonyát készítem el.

4-5 nagyobb szem burgonyát meghámozok, és sós vízben puhára főzöm. Ha kihűlt, összetöröm, és habzsák segítségével papírral bélelt sütőlapra kis halmocskákat nyomok.

 

Miközben a krumpli fő, a libamellet itatóspapírral megtörölgetem, sózom, borsozom, bőrét átlósan beírdalom, és felforrósítok egy teflonserpenyőt. Beleteszem a libamelleket bőrös felükkel lefelé és 6-8 percig erős lángon sütöm, hogy a zsír a bőréből kisüljön. Megfordítom, néhány percig még további erős lángon sütöm, majd lefedem, és 10-15 perc alatt mérsékelt lángon készre sütőm (a sütési idő a mell méretétől függ).

 

Mártás:

2 dl húslevest kicsit beforralok, hozzáadok 2-3 evőkanál barnamártást*, egy evőkanál mézet, és egy teáskanál frissen aprított rozmaringlevelet. Egy-két perc alatt összeforralom.

 

*Barnamártást egy nagyobb adaggal készítek egyszerre, és lefagyasztom. Így mindig van kéznél, ha szükség van egy kevésre belőle.