Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mexikói csirkeszárnyak mártogatóssal

2010.01.23

Nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez a recept tényleg hiteles mexikói forrásból származik, tekintve, hogy a pácban szójaszósz is van J. Vagy a szójaszósz Mexikóban is közkedvelt és széles körben, régóta elterjedt hozzávaló?

 

Kép

A páchoz, ami kb. 12-16 db csirkeszárnyhoz elég, a következőket kevertem össze:

3 evőkanál ketchup

1 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál étkezési keményítő

1 evőkanál méz

fél dl étolaj

1 dl húsleves (hidegen mehet bele)

1-2 gerezd zúzott fokhagyma

1 kisebb fej vöröshagyma, apróra vágva

valamint só, bors, oregano, kakukkfű és bazsalikom.

 

A hús legalább 1-2 órát maradjon a pácban, majd egy tepsiben egymás mellé fektetve, a maradék páccal nyakon öntve, takarás nélkül pirosra sütöttem.

 

A mártogatóshoz összekevertem:

5 evőkanálnyi majonézt,

3 evőkanál tejfölt,

3 evőkanál fehérbort,

1 evőkanál mézet,

2 evőkanál citromlevet,

2 evőkanálnyi aprított snidlinget,

valamint sóval, frissen őrölt borssal fűszereztem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.