Sertéscsülök sörös hagymával
Egy nagyobb nyers sertéscsülköt megtisztítok, és annyi felteszem főni annyi hideg vízben, amenyi ellepi. A főzővízet sóval, szemes borssal, borókabogyóval, fokhagymával, hagymával és babérlevéllel ízesítem.
Ha a csülök megfőtt (nem kell teljesen puhára főzni), kiveszem, lecsepegtetem. A bőrét bekenem zúzott köménymaggal és kevés olajjal elkevert mézzel, majd ezzel bekenegetem a csülök bőrét. Kevés sört vagy olajat öntök alá. Előmelegített sütőben készre sütöm.
A körethez egyforma nagyságú hagymákat választok és megtisztítom őket. Egy kis lábosban olajat hevítek (annyit, hogy kb. fél cm magasan álljon az olaj), majd a hagymákat pár percig elősütöm. Ekkor a hagymákat felöntöm sörrel (amennyi ellepi őket), sóval ízesítem és kb. háromnegyed óra alatt készre főzöm.