Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sült császárhús

2009.10.18

Ez a rész a sertés hasa alján található, itthon inkább szalonnát készítenek belőle. Eddig főleg külföldi újságokban, műsorokban láttam, hogy sütni is kitűnő, igaz, ahhoz ilyen szép, húsos darab kell.

 

Kép

Egy kb. 80 dkg-os húshoz mozsárban összetörjük a következő fűszereket:

1 teáskanál só

1 babérlevél

1 teáskanál pirospaprika

1 teáskanál koriandermag

1 teáskanál köménymag.

 

A hús bőrét átlósan beirdalom és körös-körül belemasszírozom a fűszerkeveréket. Egy tepsibe teszem (olaj  vagy víz nem kell alá) és fóliával letakarva 180 fokon lassan puhára sütöm (másfél – két óra, a hús méretétől függően). Ezután a fóliát leveszem és grillfokozaton addig sütöm, míg a bőre szép ropogós lesz.

Forrás: Jamie Oliver

(További remek recepteket találhatnak angolul tudók a hús nevének – „belly” beírásával a keresőkbe).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Imrének

(Oliva, 2009.11.02 08:46)

Köszönöm a további ötleteket!
Kár, hogy csak ritkán jutok hozzá ilyen szép bőrös húshoz.

Bp., II.

(Imre, 2009.11.01 01:54)

Kipróbáltam: fínom! Közben akár takarítani is lehet.

A maradékot felszeleteltem, sütőben - némi további enyhe fűszerezéssel csak normál/ légkeveréseel átsütöttem, - az eredmény: még fínomíbb! - Kiváló "vendégváró"!

Legközelebb már eleve kb. 2 cm szélesre felszeleteltem és úgy fűszereztem. - már a fólia alatt is megforgattam.
Az eredmény: így a legfínomabb! és gyorsabb, persze "munkásabb" is.