Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nagyon finom sült krumpli

2012.10.02

Tényleg nagyon finom ez a sült krumpli: belül puha, kívül ropogós. A libazsír és a rozmaring is gazdagítja az ízét. Mennyiséget nem írok, mert nem az a lényeg, hanem az elkészítés módja.

Esetleg annyit mégis tanácsolnék a mennyiséghez, hogy egy picivel több krumplit vegyetek hozzá, mint amennyit általában szoktatok, mert olyan finom, hogy mindenki többet fog kérni belőle.

 

A krumplit meghámozom, és enyhén sós vízben előfőzöm: forrástól számított 6-7 percnél tovább nem kell főzni.

Ezután leszűröm és egy tálba teszem. Szórok rá még egy kevés sót, frissen őrölt borsot, és megszórom rétesliszttel, majd a tálat rázogatva összekeverem a krumplit, hogy a liszt minden szemet bevonjon. Nem kell sok liszt, tényleg csak annyi, amennyi vékonyan beburkolja a krumplikat. Mindenképpen rétesliszt legyen, mert az szemcsésebb, és így ropogósabb lesz a kész krumpli.

Közben egy tepsibe libazsírt teszek, annyit, amennyi ha elolvad, akkor kb. 1 mm-es zsírréteg legyen a tepsiben. A tepsit sütőbe teszem, és 200 fokra felmelegítem. Ezután beteszem a krumplikat is, de óvatosan, mert már meleg a zsír! A krumplit 200 fokon készre sütöm, közben egyszer átforgatom, hogy mindenhol érje a zsír. Mielőtt készre sülne, friss rozmaringot szórok rá (vagy tetszés szerint más zöldfűszert, de el is maradhat), és grillfokozaton 1-2 perc alatt adok neki egy kis színt is.

 

p1180260s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.