Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Palócgulyás

2009.03.01

 

Ezt a levest nem én főztem, hanem a Párom. Leírom, hogyan csinálta.

 

2 főre

10 dkg szalonna

30 dkg sertéshús, felkockázva

1 fej vöröshagyma, kockára vágva

1 paradicsom, darabolva

1 zöldpaprika, szeletelve

1 kiskanál őröl piros paprika

20 dkg zöldbabkonzerv

1,5 dl tejföl

kevés liszt

kapor, só, bors

 

A szalonna zsirját kiolvasztjuk, megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, kicsit pároljuk, majd megszórjuk őrölt paprikákal. Felöntjük kevés vízzel, összeforraljuk. Beletesszük a húst, sózzuk-borsozzuk, kaprot adunk hozzá. Felöntjük vízzel és puhára főzzük. Beletesszük a zöldbabot, és kevés lisztes tejföllel behabarjuk.              (Forrás: TV Paprika - Bandi a hegyen)

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.