Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tavaszi lepény spárgával

2019.05.27

Ez a lepény egy igazi tavaszi fogás, egy könnyű fehérborral vagy proseccóval kísérve!

Nem szoktam bolti pizzatésztát venni, de ehhez a recepthez kivételt tettem. A friss, nem elősütött tésztát vásároltam, amit általában sütőpapírral feltekerve árulnak.

img_4969.jpg

Hozzávalók:

1 csomag friss pizzatészta

30 dkg tisztított spárga

10 dkg vékonyra szeletelt prosciutto

4 tojás

13 dkg főtt zöldborsó (pl. Bonduelle kicsi dobozos konzerv, csak hogy még gyorsabb legyen az elkészítés J )

olívaolaj, só, bors , oregánó

A spárgát hosszanti irányban félbe vágom (én vékony spárgákat vettem, ha vastagot kapsz csak, akkor 3-4 csíkra is vághatod), és forrásban lévő vízben egy percig főzöm, majd leszűröm, félreteszem.

A tésztát kitekerve egy tepsire teszem (a sütőpapírt rajta hagyom, jó lesz a sütéshez, hogy ne ragadjon le a lepény). Összekeverek 2 teáskanál olívaolajat 2 teáskanál vízzel, és a tészta tetejére kenem. 230 fokos sütőben 15 percig sütöm.

Ezután a tészta tetején elosztom a borsót és ráütöm a tojásokat, a tojások tetejére pici sót szórok, és 180 fokon tovább sütöm 8 percig, vagy ameddig a tojás elkészül.

A lepényt kiveszem a sütőből, elrendezem rajta a spárgát és a prosciuttót, friss borsot és oregánót szórok rá, és tálalom.

img_4968.jpg