Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tésztasaláta rukkolával, dióval

2019.08.26

Az olasz konyha bővelkedik egyszerű, de annál finomabb ételek receptjében, ez is egy ezek közül. Ezt a salátát büfévacsora részeként szoktam tálalni, a megadott mennyiség 4 főre elég.

81a4d857-6b2c-4e6c-9c1e-a9336b91849e.jpg

Hozzávalók:

30 dkg penne tészta

10 dkg jó minőségű füstölt szalonna, kis kockákra vágva

6 dkg dió

8 dkg reszelt parmezán

maréknyi friss rukkola

olívaolaj, só

A tésztát a csomagolás előírásai szerint sós, forró vízben megfőzöm, majd leszűröm és bőséges hideg vízzel leöblítem addig, hogy a tészta ki is hűljön (mivel salátának készítjük a tésztát, szükséges a hideg vizes öblítés, más esetben nem).

A leszűrt hideg tésztát tálba teszem és néhány kanál olívaolajjal elkeverem.

A diót serpenyőben, szárazon kicsit megpirítom és durvára vágom.

A szalonnát kisütöm, majd a kihűlt szalonnapörcöt a tésztához keverem. Hozzákeverem még a felaprított rukkolát és a reszelt parmezánt, (szükség szerint még egy kis olívaolajat) majd pedig a dióval megszórva tálalom.