Vaddisznó szűzpecsenye Wellington-módra
1 db vaddisznó szűzpecsenye
levelestészta
20 dkg gomba, tisztítva, apróra vágva
egy csomag petrezselyem, aprítva
1 kis fej vöröshagyma
2-3 ek. zsemlemorzsa
1 db tojás
vaj
só, bors
A bélszínt megtisztítom, sózom, borsozom és egy felforrósított serpenyőben minden oldalról pár perc alatt körbesütöm. Amíg hűl, elkészítem a gombás ragut.
A hagymát kevés olajon megpirítom, beleteszem a gombát, petrezselymet, fűszerezem sóval és borssal. Pár perc pirítás után hozzákeverem a tojást, és annyi zsemlemorzsát, hogy lágy, kenhető tölteléket kapjak.
A vajastésztát kinyújtom akkorára, hogy a húst majd bele tudjam csomagolni. Vastagsága kb. 2-3 mm. Rákenem a gombakrémet, közepére helyezem a húst, és óvatosan becsomagolom a tésztával, ügyelve, hogy a húst mindenhol egyenletesen körbevegye a gombás töltelék.
A csomagot tepsibe teszem, felvert tojással megkenem, és előmelegített sütőben, 200-220 fokon kb. fél óra alatt megsütöm.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Naggyon finom volt. Gombából a duplája is belefér, sőt.
vaddisznós beigli
(notorious, 2013.12.02 12:42)