Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Muszaka

2009.06.21

Ezt a receptet a tévében láttam, a hozzávalók mennyiségét nem jegyeztem fel, de nekem egy kb. 20x30 cm-es tepsihez az alábbi mennyiségek kellenek. A görög tévés szakácsnő fahéjat is tett a darált húsos töltelékbe, de én ezt elhagyom, nem szeretem fahéjjal.

 

Kép

2-3 nagyobb krumpli

60 dkg cukkini

60 dkg padlizsán

40 dkg darált hús

1 fej hagyma

1 dl száraz fehérbor

1 dl paradicsomlé v. püré

1 csomag petrezselyem, aprítva

só, bors, olaj

 

fél liter besamel mártás (ld. A-Z-ig tippek) 

A krumplit, cukkinit és padlizsánt fél cm-es karikára vágom és forró olajon elősütöm.

A hagymát és a húst olajon megpirítom, felöntöm a borral. Kicsit forralom, majd hozzáadom a paradicsomlevet, sóval, borssal és petrezselyemmel fűszerezem, és készre párolom (kb. 10 perc).

Összeállítás:

Egy kivajazott tepsit a krumpliszeletekkel bélelek, rá kerül a cukkini és a padlizsán fele. Leöntöm a besamel felével, majd következik a hús, ismét cukkini és padlizsán. A tetejére öntöm a maradék besamelt, és 180 fokos sütőben kb. háromnegyed óra alatt készre sütöm.