Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Spárga lazacos palacsintával

2019.05.27

img_4970.jpg

Hozzávalók:

4 palacsinta

1 dl tejföl

20 dkg sült lazacfilé (füstölt lazaccal is készíthető)

1 csokor friss kapor (aki nem szereti, készítheti snidlinggel)

5 dkg sajt, lereszelve

fél kiló spárga

30 dkg koktélparadicsom, félbevágva

1 kis fej lilahagyma, felaprítva

1 evőkanál barnacukor

3 evőkanál olívaolaj

fél dl balzsamecet

 

A palacsintákat megkenem tejföllel, amiben előzőleg elkevertem az aprított kaprot és egy csipet sót. Elosztom rajta a lazacot, feltekerem és tepsibe teszem (sütőpapírra), a tetejüket reszelt sajttal megszórom. 180 fokos sütőben addig sütöm, míg a sajt ráolvad (fázisfotók lejjebb).

A spárgát a szokott módon megfőzöm (én a főzővízbe teszek sót, cukrot és kevés citromlevet).

A mártáshoz a hagymát olívaolajon kb. 2 percig párolom, hozzáadom a paradicsomot és a barnacukrot. Kicsit pirítom (óvatosan, hogy a cukor olvadjon, de ne égjen meg), majd ráöntöm a balzsamecetet és 4-5 percig forralom.

Tálalaskor a spárgára öntöm a paradicsomos ragut, és melléteszem a megsütött palacsintákat.

img_4971.jpg

img_4972.jpg