Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Töltött paradicsom

2019.08.26

Meleg előételként vagy könnyű vacsoraként, esetleg büfévacsora részeként tálalható. Könnyen elkészíthető.

c8409cf7-d4ab-49b8-8e5d-1b64bd56bf76.jpg

Hozzávalók: 8 paradicsom (ne legyen túl érett és lehetőleg olyan legyen, aminek vastagabb a húsa)

6 dkg főtt rizs

6 dkg főtt sonka (vagy gépsonka) kis kockára vágva

10 dkg mozzarella kis kockára vágva

2 evőkanál reszelt parmezán

1 evőkanál aprított friss petrezselyemzöld

2 evőkanál olívaolaj

só, bors

A paradicsomok tetejét levágom, a belsejét karalábévájóval kikaparom (a kivájt részre nem lesz már szükség), picit megsózom, és tepsibe ültetem őket (lehet tenni alá sütőpapírt).

A töltelék hozzávalóit összekeverem, pici sóval és borssal ízesítem, majd beletömöm a paradicsomokba. Visszateszem a paradicsomokra a kalapokat, nyárssal átszúrva rögzítem és 190 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm.